New York er byen der drømmer blir sanne, filmer blir laget og kultur blir skapt. Som turist i New York har du muligheten til å se, oppleve og leve i en av verdens mest spennende og myteomspunne byer.

En av gledene med å dra til New York er at du aldri vil gå tom for nye ting å oppleve. Med over 8 millioner mennesker er New York en av de tettest befolkede byene i USA. Det er ikke uten grunn at det blir kalt «The big apple». Det er her håpefulle kunstnere, skuespillere, forfattere og lykkejegere kommer for å gjøre sine drømmer sanne. Dette har gjort New York til en av de mest kreative og spennende byene å besøke som turist. Enten du går en tur nedover Times Square, ser et teater på Broadway, eller besøker 9/11-minnesmonumentet, er du garantert å få en opplevelse av den vibrerende byen.

New York fra lufta

Kunst og kultur

Hvis du er interessert i kultur, så er det en rekke museer å besøke. The Metropolitan museum of Art på Manhatten vil, som en av verdens største samlinger av kunst, tilby deg alt fra egyptiske skulpturer til gamle tekstiler og moderne malerier av kunstnere som Jackson Pollock. Om interessen ligger enda nærmere i tid, er Museum of Modern Art et museum som har samlet alle høydepunktene fra den seneste kunsthistorien. Som i resten av byen vil du kunne se historie rett foran øynene dine.

Et godt tips om du reiser som turist til New York for første gang, er å ta for seg nabolag for nabolag. Gå rundt på Manhattan i fotsporene til Woody Allen, eller ta turen til Greenwich Village, der du kan se alle de unge hipsterne og suge til deg inspirasjon. Ta på deg gode sko, for her er det mye å se i løpet av en dag.