Det har blitt en økende trend i Norge på bilferie de siste årene, spesielt barnefamilie. det er ikke noe problem i dag å holde barna underholdt med Netflix, lydbøker og musikk, slik at de ikke kjeder seg og heller ser frem til en lang biltur. Har du planer om å reise utenfor Skandinavia derimot, er det viktig å planlegge noe i forveien, slik at du ikke støter på en del uhyggelige overraskelser på turen.

Du finner en rekke artikler i dag på nettet om råd og veiledning for bilferie med familien, men de har sjeldent fokus på problematikken som kan oppstå underveis:

Biltur som ferieform handler ikke først og fremst om å komme seg fra A til B. En bilferie er en reiseopplevelse i seg selv, så sant du lar den få være det – VG Reise

Sjekkliste for bilferie i Europa

Sjekk dette før du reiser:

  • Sjekk om du trenger grønt kort. Det er ikke alle land hvor du trenger dette, men det er bestandig en fordel å ha dette i bilen i tilfelle en skade, eller trenger bilberging. Enkelte land kan også nekte å krysse grensen om du ikke har dette på plass.

 

  • Sjekk dekning for veihjelp. Har du delkasko eller høyere dekning på bilen, er det ofte med veihjelp. Men hvor dekker denne veihjelpen. Enkelte selskap har kun dekning for Norge eller Skandinavia, andre har for hele Europa.

 

  • Sørg for å ha nok underholdning i bilen. Dette gjelder spesielt om du har barn. Det blir fort en veldig kjedelig biltur om man har barn som maser om vi er fremme snart hvert 5. minutt. Sørg for at du har lastet ned nok filer, musikk og annen underholdning barna liker i bilen.

Da er det bare å vaske bilen, sjekke dekkene og komme seg på tur. Kos deg!