Vi nordmenn er veldig glade i å reise, og ligger langt oppe på listen over verdens mest reiseglade nasjoner. Med tanke på at vi bor i et land hvor det er lange vintre, er det forståelig at vi drømmer om tropiske strender og krystallklare bukter gjennom vinterhalvåret. Flere og flere gir etter for disse solfylte drømmene, og ferierer både nært og fjernt gjennom hele året.

En av grunnene til at vi er reiselystne, er selvfølgelig mulighetene vi har: utallige rimelige direkteruter til enhver destinasjon som har akkurat det vi ønsker oss. Enten man er en spadronning, en eventyrlysten backpacker, en historiker som søker historiske monumenter eller en strandløve som foretrekker å ligge strekk ut med sand mellom tærne til flyet vender nesa hjem igjen, finnes det en tur for alle: uansett hva slags budsjett man har.

Opplevelser, backpackertur og spaluksus

  • Spaluksus i de baltiske statene

Rimeligere spaopphold enn man finner i hovedstadene Riga, Vilnius og Tallinn skal man lete lenge etter. Gjør deg klar for luksus og avspenning kombinert med vandring i godt bevarte gamlebyer til budsjettvennlige priser. I tillegg finner man billige fly til disse byene, noe som gjør helgeturen med venninnegjengen til en ferie alle kan unne seg.

  • Rundtreise i sør-øst Asia

Dersom man søker eventyr og opplevelser, er sør-øst Asia et mekka for de som skal på backpackertur for første gang. Smilende lokale mennesker, rik kultur og historie, paradisfylte strender og vill jungel venter på dem som er klar for å slippe seg løs. Med de lave prisene i disse landene vil budsjettet strekke seg over lengre tid enn reiser til andre steder, og det tar ikke lang tid før man forelsker seg i det fjerne Østen.

  • Cruise i det karibiske hav

Det finnes billige fly til den andre siden av Atlanteren, og hva er vel ikke bedre enn å kombinere en storbyferie i Miami med en cruiseopplevelse i det karibiske hav? Her kan man velge rimeligere alternativer, eller luksuriøse alternativ for de som virkelig ønsker å nyte ferien helt ut. I tillegg får man se spennende øyliv rundt omkring i Karibien mens man flyter rundt på krystallklar sjø.

Uansett hva slags budsjett og livsstil du har, så finnes det et reisemål for deg. Likevel er det flere som gjerne hiver seg på en spontantur de i etterkant finner ut at man kanskje ikke hadde helt råd til. Dersom man kanskje føler sparepengene aldri helt strekker til, kan man enkelt søke om et smålån for å sponse ferien sin: og deretter enkelt betale ferien sin ned i etterkant. På den måten kan drømmene bli realisert mens man nedbetaler i det tempoet man selv klarer i etterkant, uten bekymringer. Ved hjelp av søkemotorer som financepal.no er det enkelt å finne ut hvilke smålån som er best å ta før man pakker sekken eller kofferten og vender nesen mot solfylte dager i andre hjørner av verden.

Det er nemlig ingen grunn til å la hvit sand mellom tærne eller frodige eukalyptustrær vente – en ferie er nærmere enn den noen gang har vært, og du har muligheten til å gripe sjansen!