Var du en av de mange glade reisende til Frankrike under årets fotball-EM, kunne du sjonglere mellom en feiende fotballfest og attraksjoner i ni byer, ti stadioner og 52 kamper med 24 fotballag i vakre Frankrike.

frankrike

Var du en av dem som ville få med deg detaljene rundt selve fotballopplevelsen, satt du sannsynligvis klistret til skjermen så å si hver dag i juni og juli. Og var du en del av folkefesten, kunne du også kombinere opplevelsen med å se sjarmerende Frankrike live.

Til tross for terrorfrykten var det fint å kunne oppleve EM i en av de mange sjarmerende byene. Med et godt utbygd nett med toglinjer kunne du enkelt bli med på fotballfesten og herlig atmosfære.

Byen Marseille fikk sitt eget Vinexpomuseum noen dager før EM startet og har fått navnet Cité du Vin. Her kunne du heie på dine favoritter på banen og oppleve fantastiske vinområder, fisketorg i det kjente havneområdet og bylivet i Marseille. Kanskje leide du bil og opplevde de mange småbyene ved og rundt rivieraen og i innlandet. Å kombinere tribunetid med storbyferie eller roadtrip på de franske veier er et must for den som ønsker å oppleve en komplett reise sammen med fotballfest og stor idrett. Du kunne få med deg kampene live og nyte fransk kultur sammen med spenningen ved odds EM 2016.

Kanskje rakk du også å ta en titt på verdens første kirke i gotisk stil, Basilique Saint Denis fra 1100–1200 tallet, eller filmstudioet La Cité, som ble skapt av Luc Besson i kommunen Saint Denis. Havnebyen Bordeaux ved elven Garonne, som også ligger på UNESCOs verdensarvliste, sto kanskje også på reiseplanen? Her er det for eksempel mulig å nyte verdens største reflekterende basseng, Place de la Bourse.

Det er enkelt å la seg sjarmere av vertsnasjonen Frankrike. Både strandløver og fotballeksperter kunne kjenne på trykket under årets mesterskap, foran TV-skjermen eller live i det franske riket.