Oslo har en svært flott beliggenhet mellom sjø og villmark, og flere naturopplevelser kan være kort vei unna når du befinner deg i sentrum.

karta-osloHar du skaffet deg et reisekort for kollektivtrafikken, kan du bruke det samme kortet for å reise med båt ut til øyene som ligger rett ute i fjorden, som Hovedøya og Langøyene. Her kan du nyte grønne omgivelser og fine båtturer mens du er underveis. En tur til Ekebergsletta er også å anbefale dersom du vil unnslippe asfaltjungelen for en stund. Her finner du nemlig store grønne sletter og mange turmuligheter. Les mer her.

Drar du opp til Holmenkollen, har du inngangsbilletten til Nordmarka der du finner mil på mil med gang- og sykkelveier. Selvsagt bør Holmenkollen skianlegg også tas nærmere i øyesyn, og Skimuseet har flere interessante ting å by på. Fra flere steder ved Frognerseteren har du glimrende utsikt over byen, og det er spesielt vakkert om kvelden når alle lysene skinner mot deg.

Severdigheter i sentrum

Det er ikke vanskelig å finne et hotell i Oslo som har nærhet til de beste shoppingstrøkene. Spesielt har Karl Johans gate og Bogstadveien mange flotte butikker der du kan få god bruk for kredittkortet ditt. Karl Johans gate ender til slutt ved Det kongelige slott der du kan se gardistene stå vakt med muskettene sine, og slottshagen er en fin grønn lunge.

Fra Majorstuen er det kort vei til Vigelandsparken med alle de kjente skulpturene, og i Frognerparken like ved er det fullt mulig å grille og kose seg. Operaen i Bjørvika er et flott skue, og du får fin utsikt over fjorden og bykjernen ved å gå opp på taket. Derfra kan du også gå til det nye hippe boligstrøket Sørenga der du finner moderne arkitektur og flere interessante butikker.