Om du skal reise til et nytt sted, må du alltid ta et valg når det gjelder hva slags sted du skal tilbringe nettene på – om du skal finne hotellrom, et vandrerhjem, motell eller lignende. Om du står mellom hotell og vandrerhjem, er det mye du må ta hensyn til, ettersom det finnes fordeler og ulemper med begge boalternativene.

Et hotell er som regel dyrere enn et vandrerhjem, men du får igjen for dette med blant annet bedre service, mer privatliv og litt mer luksus. Hotell blir oftest valgt i sammenheng med lengre reiser, hvor målet er å tilbringe mye tid på ett og samme sted. Et vandrerhjem er et sted som man som regel tilbringer én eller to netter før man reiser videre, derav navnet vandrerhjem. Men på de fleste vandrerhjem er det ofte noen hyggelige eiere som tar godt imot alle gjester. vandrerhjemDu får ikke nødvendigvis de nyeste dusjene eller buffetfrokost, men det har sin egen sjarm det også.

“Dempet belysning, tente talglys, en nyoppredt behandlingsbenk og alskens skjønnhetsprodukter gjør Claudias hudsalong til en tilsynelatende vanlig salong. Den store forskjellen er at det er rom nummer ti på et vandrerhjem.”

Vandrerhjem er som sagt billigere enn hotell, og dette er også hovedgrunnen til at man bør velge vandrerhjem. Ofte kan du velge mellom å ha et eget rom for seg selv, eller dele rom med andre. Velger du det siste, er dette en gyllen anledning for å bli kjent med nye mennesker samt få anbefalinger om steder i nærområdet.

Idet man skal leie enten hotellrom eller rom på vandrerhjem, er den største faktoren prisen. Det er her den største forskjellen er mellom de to overnattingsstedene, og det er det som for mange bestemmer om det blir hotell eller vandrerhjem.