SolkremNår du skal ut og reise, er det en rekke ting som er greit å ha med seg. Her er noen forslag som det kan være fint å tenke over, før du har kommet deg over dørstokken og det er for sent å snu:

Det første og viktigste du bør finne ut når du reiser, er hvilket klima det er på reisemålet. Reiser du til et sted som er varmt eller kaldt, eller kanskje det til og med er både varmt på dagen og kaldt på kvelden? I tillegg til temperaturen er det også greit å forhøre seg om det er fuktig eller tørt, siden dette har mye å si for hvilke plagg og antall plagg du trenger. Når klimaet er under kontroll, er det også en fordel å ha satt seg inn kulturen du besøker. Hvilke normer og regler gjelder? Dette for at du skal være komfortabel og presentabel på samme tid.

Noen tips

Et tips for de fleste reiser er å ha med et stort sjal. For selv om du reiser til et liberalt og varmt sted, er det ofte overraskende kaldt på flyet. Airconditionen kan bli din verste fiende om du ikke er forberedt.

Å være frisk og rask er jo en grunnleggende ting for å holde humøret og opplevelseslysten oppe. Det er derfor også greit å ha med seg en liten flaske antibac, som kan komme godt med på lange bussturer, på steder der tilgangen på vann er dårlig, og ellers når du har reist med kollektivtrafikk eller har vært på et annet samlingssted for mennesker og bakterier.

Om du reiser til et land der malaria er et problem, kan en god myggspray være med på å redde liv. Og sist, men ikke minst er solkrem en ting som de fleste med fordel bør ta med seg til varme strøk. God tur!