Det er mange ting å tenke på når du skal på ferie. Mange ting skal pakkes, men det gjelder samtidig å ikke pakke altfor mye, for du skal jo få med deg bagasjen. Her spiller det selvsagt en stor rolle hvilken type ferie det er snakk om. Skal du på hytta med egen bil, kan du ta med mer enn dersom du skal på ryggsekktur verden rundt der du må bære med deg alt hele tiden.

Du må også tenke på hvor du skal. Hvordan er været der og hva skal du finne på? Trenger du finere klær til å gå ut, eller skal du bare oppleve natur og friluftsliv. Ulike steder i verden har ulike værmessige utfordringer. Du trenger selvsagt flere klær hvis du skal til et kjølig eller vått sted, eller hvis du reiser om vinteren. Skal du til et sted med mange insekter, trenger du myggmiddel og myggnetting, mens du neppe trenger dette i Nord-Norge midt på vinteren.

Kan du kjøpe noe på reisen?

Mange ting kan kanskje kjøpes underveis, slik at du slipper å ta det med deg hjemmefra. Dette avhenger også av hvor du skal. Det er selvsagt lettere å kjøpe ting når du besøker en storby enn dersom du skal til villmarken. Hvis du skal reise til et feriested du eier, for eksempel en leilighet i Syden, kan du kanskje ha en egen garderobe der med det meste du trenger. Et annet tips er å pakke gamle klær som du for eksempel kan gi bort til en bruktbutikk før du reiser hjem igjen. Da får du samtidig plass i bagasjen til ting du har kjøpt underveis. Reiser du med gamle klær, er det heller ikke like farlig om klærne blir skitne eller ødelagt. Men husk at du ofte har muligheten til å vaske klær på reisen. Du kan også ta med klær som kan kombineres på mange måter, slik at de kan brukes i ulike sammenhenger.

Husk nyttige småting

Nyttige småting kan gjøre reisen mer behagelig, uten at det nødvendigvis tar mye plass i bagasjen. Her snakker vi om for eksempel hodetelefoner, ny lader til mobilen, powerbank og nytt mobildeksel. Hvis du har en kostbar mobil, som en Samsung Galaxy S21, gjelder det å ta vare på den slik at den ikke blir skadet på reisen. Du trenger jo mobilen, og det er ekstra viktig å spare penger til andre ting under ferien. Det siste du trenger er å kjøpe ny mobil underveis, så beskytt mobilen du allerede har.

Fordel bagasjen hvis dere reiser sammen

Hvis du reiser sammen med andre, kan enkelte ting deles. Det er ikke nødvendig at alle tar med alt. Det kan dessuten være lurt at alle legger et klesbytte i kofferten til en annen i reisefølget, i tilfelle en koffert blir borte. Da har den som mister bagasjen i hvert fall et par ekstra plagg å bruke fram til kofferten dukker opp eller bagasjen kan erstattes med andre klær. Selvsagt må du ha det viktigste med deg i håndbagasje. God planlegging er alltid viktig når du pakker til reisen, så tenk gjennom hva du faktisk trenger å ha med.