Det å reise som turist til India er en erfaring som både byr på utfordringer, opplevelser og en mengde god mat. Det er en dannelsesreise som enkelt lar deg bli trukket inn i en kompleks verden bestående av forskjellige religioner, skikker og kulturer.

Å reise på tur til India er en av de mest anbefalte reisemålene for å få det beste fra alle verdener. India, offisielt Republikken India, er et land i Sør-Asia. Det er det syvende største landet etter område, det nest mest folkerike landet med over 1,2 milliarder mennesker, og det mest folkerike demokratiet i verden. India er en føderal konstitusjonell republikk styrt under et parlamentarisk system som består av 29 stater og 7 territorier. Det er et pluralistisk, flerspråklig og fleretnisk samfunn, og landet er derfor hjem til et mangfold av arter i en rekke vernede habitater. Dette gjør at du som turist i India har et hav av valgmuligheter.

Om du vil fokusere på natur, vil du få dette både ved å dra nordover, helt opp til Himalayafjellene, eller sørover, til de vakre strendene i Kerala. Det er bare ønskene for hva du vil se i løpet av din reise som setter grenser. Hvis din interesse er kultur, har India dette i bøtter og spann. I tillegg til alle de vakre templene finnes det gjennom hele landet en mengde forskjellige steder der det er gjort arkeologiske utgravninger. Dette er steder der du fysisk kan være og se bygninger og templer som dateres mange år før vår tidsregning, for eksempel Lothal i Ahmedabad i regionen Gujarat.

Skilt i India

Lothal

Lothal er en av de eldste byene. Den er datert helt tilbake til 2400 år fvt. Du kan reise fra kulturskatt til kulturskatt i måneder i India, og fremdeles bare ha fått med deg en brøkdel av hva landet har å by på. Om du så velger den kulturelle reisen, så er Taj Mahal et av stedene som er verdt å få med seg. Taj Mahal, som betyr kronepalass, ble bygget til minne om yndlingskonen til stormogulen Shah Jahan. I 1983 ble Taj Mahal satt på UNESCOs liste over verdensarven.

En måte å oppleve India med sansene på er å reise igjennom ganen. La den sanselige opplevelsen av å spise den autentiske indiske maten være din guide gjennom landet. La deg rive med, bruk dine fem praktiske fingre som bestikk, og la gaffelen ligge.

Enten du reiser igjennom India for å oppleve kulturen, eller du reiser for å slappe av på strendene, eller om du vil gi ganen en ekstra fornøyelse, så er det viktig å huske på at India er et land med en annerledes kultur enn i Vesten. Det er et land som har lidd lenge under et koloniregime, og det har store økonomiske problemer for mange av sine innbyggere. Reiser du med en porsjon sunn fornuft, et åpent sinn og en interessert og imøtekommende holdning, så vil India være et land som er verdt å besøke.