Vi mennesker er avhengige av underholdning, enten det er lesing, titting eller høring. Når ferien er i gang, kan det fort bli noen kjedelige perioder hvor man føler seg helt avhengig av underholdning fra øverste hylle.

En sjanger av underholdning som blir stadig mer populær er lydbøker. I en verden med multitasking er lydbøker perfekte. De kan gi deg topp underholdning samtidig som du ikke blir 100 % okkupert av dem, selv om det er fort gjort å bli helt oppslukt av en god lydbok. I denne artikkelen skal vi ta for oss hvilken plattform som er best for å høre på lydbok, forskjellige typer og sjangrer av lydbøker, og titler vi anbefaler.

Hvor er det best å høre på lydbok?

I dag er det blitt flere forskjellige plattformer for å høre på lydbok, hvor de fleste av de største er utenlandske. Det gjør at det er vanskelig, eller umulig, å finne innhold på norsk. Heldigvis har vi den nordiske store aktøren Storytel, som gir oss en hel rekke bra titler, uansett om det måtte være på norsk eller engelsk.

Hvis du er ny hos Storytel kan du få 14 dager helt gratis, og med en Storytel rabattkode kan du sikre deg ytterligere bonuser. Alt i alt mener vi at Storytel er den beste plattformen for å høre på lydbøker. I tillegg til lydbøker, tilbyr dessuten også Storytel en rekke flotte e-bøker som du kan lese på din mobil eller nettbrett.

Forskjellige type lydbøker

Lydbøker, som bøker, kommer i et helt hav av sjangere og typer. Uansett hva du liker vil du finne den perfekte lydboka for det. Stadig flere åpner opp øynene for sakprosa og bøker om personlig utvikling, og det finnes mange lydbøker om nettopp dette. Man kan også selvsagt finne lydbøker i alle andre sjangre, som drama, krim, romantikk, science-fiction og alt annet.

Lydbøker vi anbefaler

Her skal vi gå gjennom noen lydbøker vi føler alle bør høre, og en bilferie i sommer vil være perfekt for å komme seg gjennom mange av dem. Interessen for sakprosa øker stadig, og vi tar derfor utgangspunkt i dette når vi velger ut lydbøker som vi mener alle bør høre i sommer. Men, vi tar også for oss andre sjangere.

Disse titlene anbefaler vi at du hører i sommer:

  • Sapiens. Sapiens er en historiebok som er skrevet av historikeren Yuval Noah Harari. Boken tar for seg hele den faktiske historien bak oss mennesker, fra vi først ble en art til den dag i dag.
  • Total Recall. Total Recall er biografien til en mann som har levd et liv med en fluss av opplevelser, Arnold Schwarzenegger. Han har blant annet vært kroppsbygger, skuespiller og guvernør, og i denne boken deler han biter av sitt innholdsrike liv.
  • Alkymisten. Alkymisten er en bok absolutt alle bør høre og/eller lese. Den tar for seg en gjetergutt som finner ut at reisen er viktigere enn målet.
  • Harry Potter. I sommer kan du endelig sette i gang med Harry Potter. Den utrolig populære serien kan du nå høre som lydbok.

Uansett om du velger noen eller alle disse titlene, er vi sikre på at du blir fornøyd.