Når du har bestemt deg for å ta en lang og deilig bilferie, det er da planleggingen begynner. Du får en fantastisk frihet når du drar på ferie med bilen, og egentlig kan du begynne helt uten en plan og ende opp i et land hvor som helst. Innenfor noen begrensninger, vi hadde kanskje ikke anbefalt å reise utenfor Europa sånn uten videre.

Men hva er det da som er nødvendig å ha med på en bilferie? Det vil selvfølgelig være individuelt, men her er noen av våre tips.

Ting som gjør bilen trygg og sikker

Vi begynner med det viktigste. Du skal sannsynligvis ferdes både langt og lenge med bilen, og da er det viktig at du er trygg og sikker. Noen ting å huske på:

  • Pass på at du har alt av påbudt sikkerhetsutstyr, som refleksvest, i bilen. Du vet aldri når du blir stående på motorveien.

 

  • Se til at bilen har vært inne til service før dere drar på en lang tur, så du ikke får noen motorproblemer.

 

  • Pass også på at alt av lys er i orden, og tilpasset området dit du skal. Hvis du trenger ekstralys, kan du ta en titt på for eksempel Ekstralyskongen, som har mange ulike produkter.

 

En hyggelig opplevelse inne i bilen

Når bilen er trygg og sikker, bør det også være hyggelig inne i bilen. Begynn med å se til at det er ryddig og rent i bilen, det er greit å koste på den en ekstra vask rett før ferien.

Det kan dessuten være greit å ha med godt med små søppelposer, våtservietter og tørkepapir. Da kan du raskt rydde opp hvis du søler noe, og hvis du har med hele familien er det ingen som har en unnskyldning for å bare kaste ting på gulvet.

Avhengig av hvor du skal reise, og hvor mange dere er i bilen, kan det være greit å ha med noen pledd eller puter. Enten for overnatting i bilen, eller når noen bare skal sove litt i baksetet underveis.

Mat og drikke

På en lang biltur er det viktig å ha litt reserver i form av mat og drikke. Det finnes selvfølgelig bensinstasjoner og kiosker langs med alle veier, men du vet aldri når du blir stående fast en stund. Derfor kan det være fint med et lite lager av mat og drikke som holder seg godt i bilen, og ikke søler.

For eksempel noen vannflasker, og litt kjeks og frukt som er lett å spise. For lange turer kan det være greit med noen koffeinholdige drikker, men pass likevel på å aldri kjøre videre når du er trøtt. Da er det på tide med en pause!

Mobiltelefon og nødlader

Mobiltelefonen har du sikkert alltid med deg, så det regner vi med er greit. Men pass på å ha med både en ledning slik at du kan lade mobilen underveis, og gjerne en mobil nødlader. Når du er på bilferie er det viktig å kunne komme i kontakt med omverden.